Sposób przygotowania:
Żur w chlebie
Boczek, kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Jajko włożyć do wrzącej i osolonej wody, ugotować na twardo, zalać zimną wodą do ostudzenia,obrać ze skorupki, pokroić w kostkę.
Do gotowego wywaru z warzyw dodać żur, dobrze wymieszać.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, doprawić żurek.
Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do zupy.
Dodać boczek, kiełbasę i przyprawy, wymieszać.
Żurek podawać w końcówce wydrążonego chleba.
Jajko włożyć do wrzącej i osolonej wody, ugotować na twardo, zalać zimną wodą do ostudzenia,obrać ze skorupki, pokroić w kostkę.
Do gotowego wywaru z warzyw dodać żur, dobrze wymieszać.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, doprawić żurek.
Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do zupy.
Dodać boczek, kiełbasę i przyprawy, wymieszać.
Żurek podawać w końcówce wydrążonego chleba.