Sposób przygotowania:
Żurek deczko odchudzony
Wywar warzywny podgrzewam, dodaję liść laurowy, ziele ang. plasterki czosnku , wsypuję zmielone grzyby oraz włoszczyznę i połamane suszone grzybki. Gotuję całość około 25 minut. Po tym czasie wlewam zakwas , dalej gotuję często mieszając aby się nie przypalił. Kiełbasę kroję w półplasterki, i podsmażam na patelni. Gotową dodaję do żurku, chwilę gotuję. Śmietanę hartuję gorącym żurkiem i dodaję do całości. Mieszam i gotowe. Podaję z ziemniakami i jajkiem na twardo.
2milutka
zbysiowa
Ja też:)
zewa
I ja, i ja :)
zbysiowa
Siadaj Ewcia, bierz łyżkę, jeszcze trochę zostało:))
misia5
To ja może wpadnę z rodzinką:) Jakoś tak się składa, że wszyscy kochamy żurek:) Masz jeszcze?:)
zbysiowa
Kurcze, lecę do teściowej po następne butelki zakwasu, nagotuję i wszystkim wystarczy:)
zewa
To ja biorę, ale Ty stawaj do garów bo widzę, że Misia z rodzinką w kolejce stoi.
zbysiowa
Hahhaaaa..."nie miała baba kłopotu to żurek ugotowała" :DDD Częstujcie się , smacznego:)
zewa
:)
natalka22123
zbysiowa
Polecam Natalka, smacznego:)
Henia
zbysiowa
Heniu, z największą przyjemnością, zapraszam:))
monikaT83
zbysiowa
Moniczko, z grzybkami jest wyjątkowy:)
monikaT83
monikaT83
misia5
Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie żurku bez leśnych grzybów. Po prostu jest to dla mnie coś niepojętego:) U nas zawsze leśne grzyby są w żurku. Dla mnie żurek bez grzybów to tak jak barszczyk czerwony bez buraków:)
monikaT83
misia5
:)