malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Żurek na wędzonym boczku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podajemy z gotowanym jajkiem. Tradycyjny i najlepszy, boczek możemy zastąpić białą kiełbasą z powodzeniem.

Żurek na wędzonym boczku

Składniki:

Żurek na wędzonym boczku

 

Sposób przygotowania:

Żurek na wędzonym boczku
Włoszczyznę, grzyby, oraz opieczoną na palniku cebulę zalewamy 1/2 litra wody, dodajemy ziele, listki czosnek, i gotujemy 20 min. wywar przecedzamy, dodajemy zakwas, oraz przesmażony boczek, gotujemy 30 min, solimy do smaku oraz pieprzymy. Następnie dodajemy śmietanę. A przed podaniem na talerzu majeranek.