Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Babka korzenna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne ciasto nie tylko do codziennej kawy, ale również na przyjęcia lub inne specjalne okazje.

Babka korzenna

Składniki:

Babka korzenna

 

 

  • do przybrania:
  • może być gotowa biała polewa
  • dowolne bakalie
  • lub orzechy, migdały

 

 

Sposób przygotowania:

Babka korzenna
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać oba rodzaje mąki, przyprawę korzenną, kakao, proszek do pieczenia i wymieszać. Wlać roztopioną margarynę, ponownie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Babkę piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, polać polewą i przybrać bakaliami lub orzechami czy płatkami migdałowymi.