Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Cannelloni z pieczarkowym farszem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Naprawdę warto zrobić są pyszne!

Cannelloni z pieczarkowym farszem

Składniki:

Cannelloni z pieczarkowym farszem

 

  • 12 rurek cannelloni,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 2gałązki oregano,
  • 1 gałązka rozmarynu,
  • 2 gałązki majeranku,
  • 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem,
  • 75dag.pieczarek,
  • 4dag.masła,
  • 4 łyżki pasty pesto,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 puszka(850g) pomidorów,
  • 20dag.goudy,
  • 200ml.śmietany,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cannelloni z pieczarkowym farszem
Cannelloni ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,skropić oliwą.Oderwać listki ziół od gałązek i posiekać.Pieczarki pokroić w drobną kostkę,cebulkę ze szczypiorkiem posiekać.Na patelni rozgrzać 2dag.masła i poddusić na nim pieczarki z cebulką,wymieszać z oregano,pietruszką,pesto 5dag.startej goudy,doprawić.Cebulę i czosnek posiekać poddusić na pozostałym maśle,dodać pomidory z zalewą gotować na małym ogniu ok.15min.,dodać rozmaryn,oregano i śmietanę,i gotować jeszcze ok.10min.doprawić solą i pieprzem.Do żaroodpornego naczynia wlać trochę pomidorowego sosu.Rurki napełnić pieczarkowym farszem,ułożyć je w żaroodpornym naczyniu,zalać pozostały sosem i posypać resztę startego sera,zapiekać ok.25min.w 180"C.

Tagi:

pesto