iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Chrupiące kurczaczki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i frytkami.

Chrupiące kurczaczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiące kurczaczki

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kurczaczki
Mięso pokroić na małe kawałki, natrzeć przyprawą do kurczaka i pieprzem, odstawić na minimum 1 godz. Płatki kukurydziane zgnieść w foliowym woreczku przy pomocy zwykłego wałka ( ale nie na proszek, mają być większe kawałki) i wymieszać z mąką kukurydzianą oraz curry. Z mąki, jajka, soli i szczypty sody oraz wody (wodę dodajemy na wyczucie) zrobić gęste ciasto ma być troszkę gęstsze jak na naleśniki. Mięso kurczaka panierować w cieście i płatkach kukurydzianych, następnie smażyć w głębokim oleju, odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać na gorąco.
Chrupiące kurczaczki
przygotować mięso i ciasto oraz panierkę
Chrupiące kurczaczki
smażyć mięso w głębokim tłuszczu na złoty kolor