mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Fasolowa z podgrzybkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jesienna zupa na rozgrzanie i do tego bardzo syta :-)

Fasolowa z podgrzybkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolowa z podgrzybkami

 

 

 

 

  • 2 marchewki

 

 

  • 1/4 selera

 

  • 1 por biała część

 

  • 1 łyżka majeranku

 

 

 

  • 3 litry wody

 

 

  • 1 pęczek pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa z podgrzybkami
Marchew, ziemniaki, seler obieram , myję i kroję w kostkę. Por kroję w krążki. Fasole i grzyby namaczam w zimnej wodzie 24 godziny.Robię to dzień wcześniej. Do garnka wrzucam fasole, dodaję mięso, boczek, grzyby i całość gotuję do miękkości około godzinę. Pod koniec gotowania wrzucam warzywa. Doprawiam solą, roztartym majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przed podaniem posypuje pietruszką pokrojoną.
Fasolowa z podgrzybkami
Marchewka seler por ziemiaki obrane i umyte
Fasolowa z podgrzybkami
Warzywa pokrojone w kostkę seler starta na tarce
Fasolowa z podgrzybkami
Zupa podana z zieloną pietruszką na miseczce

Tagi:

fasola