cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Grzyby faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

gaszerowane grzybki

Grzyby faszerowane

Składniki:

Grzyby faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby faszerowane

Grzyby przebrać. Odłożyć grzyby średniej wielkości z okrągłym kapeluszem, umyć, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki drobno posiekać, dusić na maśle razem z drobno pokrojona cebulą. Nadzienie przestudzić, dodać jajka, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniać kapelusze grzybów, ułożyć na wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, posypać startym żółtym serem. Zapiekać w gorącym piekarniku. Podawać jako ciepłą przekąskę lub jako dodatek do ziemniaków lub ryżu z sosem grzybowym.