iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Gulasz wegetariański z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo lubię dania jednogarnkowe szczególnie zimą. Są bardzo rozgrzewające. Nie każdy gulasz aby był smaczny musi mieć mięso.

Gulasz wegetariański z bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wegetariański z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wegetariański z bakłażanem
Cebule kroimy w półkrążki. Pieczarki kroimy w paski, papryki kroimy w paski. Bakłażan kroimy w kostkę. Przesmażamy bakłażan na oleju razem z papryką. Następnie przekładamy do garnka. Przesmażamy cebulę i dodajemy do reszty. Przesmażamy też pieczarki z posiekaną papryczką chili i dodajemy do reszty. Dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, podlewamy szklanką wody. Gotujemy przez 15 minut. Podajemy z ryżem ugotowanym ryżem. 
Gulasz wegetariański z bakłażanem
Pokrojony w drobną kostkę bakłażan ze skórką
Gulasz wegetariański z bakłażanem
Cebula pokrojona w kawałki podczas smażenia
Gulasz wegetariański z bakłażanem
Papryczka chili podczas krojenia w drobną kostkę
Gulasz wegetariański z bakłażanem
Pieczarki pokrojone w paski podczas smażenia na oleju