aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Gulasz z indyka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz na indyku z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami

Składniki:

Gulasz z indyka z warzywami

 

  • 1/2 kg fileta z indyka
  • 2 duże papryki czerwone
  • 35 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 litra bulionu drobiowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu pieczeniowego jasnego
  • do smaku: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z warzywami
Mięso z indyka opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze kostki. Paprykę, cebulę oraz pieczarki dokładnie obrać i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i pokroić przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso i lekko podrumienić. Następnie dodać przygotowane warzywa oraz grzyby i smażyć kilka minut. Całość podlać bulionem drobiowym i dusić na małym ogniu pod przykryciem około kwadransa. Sos pieczeniowy połaczyć z odrobiną wody i wlać do gulaszu. Gulasz wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.