justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

gulasz najlepiej smakuje z kaszą jaglaną lub ryżem

Gulasz z kurczaka

Składniki:

Gulasz z kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurczaka
Mięso kroimy na kawałeczki. Marynatę mieszamy z olejem i miodem. Dodajemy dwie łyżki wody. W powstałej marynacie marynujemy dwie godziny mięso. Wyjmujemy z marynaty i smażymy. Przekładamy do garnka. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i w plasterki marchewkę. Przekładamy do mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy koncentrat pomidory  i bulion. Po 15 minutach dodajmy sparzoną gorącą wodą fasolkę. Wszystko dusimy 20 minut na małym ogniu. Świetnie smakuje z kaszą jęczmienną.