ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Kaczka po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczysta kaczka po staropolsku

Kaczka po staropolsku

Składniki:

Kaczka po staropolsku

 

Sposób przygotowania:

Kaczka po staropolsku
Kaczkę skropić sokiem z cytryny, natrzeć majerankiem i solą, odstawić na 2 godz. Zrumienić ze ws/ystkich stron na rozgrzanym w brytfannie smalcu. Dodać masło i pokrojone cebule. Skropić połową rumu, przesmażyć, podlać winem i dusić ok. 1 i 1/2 godz. Brzoskwinie obrać, wyjąć pestki, włożyć do garnka, posypać cukrem, skropić wodą i poddusić.Gotową kaczkę obłożyć owocami. Sok połączyć z sosem po mięsie, przetrzeć, dodać imbir, cynamon i resztę rumu. Podgrzać, zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Kaczkę polać sosem.  

Tagi:

kaczka