agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Klops z pieczarkami do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne zastępstwo dla kupnej wędliny.

Klops z pieczarkami do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klops z pieczarkami do chleba

 

 

Sposób przygotowania:

Klops z pieczarkami do chleba
Pieczarki oczyścić( nie obierać ze skórki) pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle.Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć i przełożyć do mięsa. Dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować miękkim tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć 1/3 mięsa, następnie 1/2 pieczarek. Przykryć kolejną porcją mięsa i pieczarek. Na wierzchu zawsze powinna być warstwa mięsa. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 45 minut w 180 stopniach. Przed krojenie pozostawić do przestygnięcia. Smacznego:)
Klops z pieczarkami do chleba
pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na maśle
Klops z pieczarkami do chleba
mięso wymieszać z przyprawami jajkiem oraz namocznoną w mleku bulką
Klops z pieczarkami do chleba
formę do pieczenia wysmarować miękkim tłuszczem i wysypać bulką tartą
Klops z pieczarkami do chleba
ułozyć warstwami mięso pieczarki mięso pieczarki i na końcu mięso