Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zwykłe schabowe które nabierają smaku przez podduszenie ich z pieczarkami i cebulką .

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami

Składniki:

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami
Kotlety rozklepać ( bez przesady ). Posolić , posypać pieprzem . Zostawić na 30 minut. Panierować w mące, jajku, bułce tartej , jajku i znów bułce tartej . Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiano .Przełożyć do szerokiego rondla , pokropić kotlety maggi , Na patelni dodać rozgrzać masło i zarumienić na nim pokrojone w piórka cebule , a potem podać na patelnię pieczarki w plasterkach . Smażyć aż pieczarki też się zrumienią . Przełożyć do rondla z kotletami . Podlać ½ szklanki wody , skropić maggi . Dusić pod przykryciem 15 minut. Najlepiej smakują podane z ziemniakami puree i obgotowaną kiszoną kapustą .