petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Krokiety z pasztetem z królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super przepis na krokiety z ciasta naleśnikowego z farszem z królika obtoczone w panierce i usmażone.

Krokiety z pasztetem z królika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety z pasztetem z królika

na ciasto

na farsz

do panierki i smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety z pasztetem z królika
Ciasto naleśnikowe:

Miksujemy składniki na ciasto i pozostawiamy chwilę aby mąka napęczniała. Smażymy na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.

Farsz:

Mięso z królika wraz z włoszczyzną gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny. Następnie odcedzamy (wywar możemy użyć jako rosół do innych dań). Mięso oddzielamy od kości i mielimy bardzo drobno. Możemy przyprawić solą i pieprzem.

Na naleśnik nakładamy spora łyżkę farszu i zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki do środka a następnie w około.

Na talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim zawiniętego krokieta, nastepnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.
krokiety z pasztetem z królika
masa do napełniania krokietów. Pasztet z królika
krokiety z pasztetem z królika
upieczony krokiet z farszem: pasztetem z królika

Tagi:

dania krokiety