BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupy są u nas podstawą obiadu. Taki krupnik z kapustą gotowała moja mama. Sycąca i smaczna zupa z dodatkiem kaszy.

Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną
Mięso umyć i zalać wodą , dodać liście i ziele. Gotować na wolnym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do zupy. Marchew pokroić w kostkę , również dodać do zupy oraz dorzucić garść włoszczyzny suszonej. Gotować około 20 minut. W tym czasie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, kapustę poszatkować grubo. Do zupy dodać kaszę, ziemniaki i kapustę. Gotować kolejne 20 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę i zabielić śmietaną.
Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną
cebulę i marchew kroję w kostkę, cebulę podsmażam na patelni
Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną
do zupy dodaję garśc suszonej włoszczyzny
Krupnik z kapustą i kaszą jęczmienną
do krupniku dodaje kapustę, kaszę i ziemniaki