Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo to smaczne letnie warzywne danie jednogarnkowe. Smakuje idealnie ze świeżym chrupiącym pieczywem jak i samo.

Leczo z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami
Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Usmażyć. Cebulę zeszklić na oleju dodać paprykę pokrojoną w kostkę.

Do podsmażonej papryki dodajemy pokrojone w kostkę oraz obrane ze skórki pomidory. Czosnek obieramy i drobno siekamy dodajemy do papryki i pomidorów.

Cukinię obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i dodać razem z pieczarkami do papryki i pomidorów.

Kiełbasę obrać ze skóry pokroić na ćwiartki i dodać do lecza.

Na końcu dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku.
Leczo z pieczarkami
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki.Usmażyć.
Leczo z pieczarkami
Do cebuli dodać paprykę oraz pomidory , czosnek
Leczo z pieczarkami
Następnie dodać cukinię oraz podsmażone pieczarki
Leczo z pieczarkami
Na końcu dodać koncentrat oraz doprawić do smaku