goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Misz-masz z ryżem i soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jedna z propozycji dań jednogarnkowych.

Misz-masz z ryżem i soczewicą

Składniki:

Misz-masz z ryżem i soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Misz-masz z ryżem i soczewicą
Ryż oraz soczewicę namaczamy na około 1 godzinę. Na gorący olej dodajemy zmiażdżony czosnek, zioła. Kiedy czosnek się zarumieni dodajemy ryż oraz soczewicę i smażymy około 7 minut aż ryż stanie się szklisty. Całość zalewamy wodą doi poziomy kasz. Doprawiamy i dusimy. Gdy składniki będą miękkie dodajemy posiekany szpinak, pokrojone w kostkę pomidory. Dusimy do miękkości. Potrawę podajemy z pokruszonym serem.