Mufinki z boczkiem

Muffiny « poprzedni | następny »
Polpal - Przepis na: Mufinki z boczkiem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 139
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Mufinki z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mufinki z boczkiem, serem i szczypiorkiem.


trudność: łatwe
czas:

Mufinki z boczkiem - SKŁADNIKI:

  • 5 plastrów boczku
  • 2 łyzki masła
  • 1/4 szklanki szczypiorku
  • 1 szklanka mąki migdałowej
  • 1 szklanka mąki zwykłej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 1/8 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1 szklanka startego sera cheddar
  • 1 jajko

Mufinki z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw usmażyć boczek, zostawić do ostygnięcia i pokruszyć lub pokroić na małe kawałki, odłożyć kilka kawałków na bok. Rozpuścić masło, wyłączyć palnik i dodać pokrojony drobno szczypior. Teraz połączyć mokre składniki - jajko, mleko, stopione masło. W osobnej misce połączyć suche składniki, dodać cheddar, boczek i mokre składniki i wymieszać łyżką gęste ciasto. Foremkę na mufinki wysmarować masłem, oliwą lub sprejem, nałożyć ciasta na ok. 3/4 wysokości i wetknąć 1, 2 lub 3 kawałki boczku, piec 200 C ok. 20 minut, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy gotowe, wyjąć z pieca, pozwolić żeby przestygło 5 minut i wyjąć z foremki do całkowitego ostygnięcia chociaż można podać ciepłe jak i na zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mufinki z boczkiem (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2012-10-18 19:07
O dziwo,nie słyszałam jeszcze o tej mące,babeczki z tym dodatkiem będą smakować każdemu,5.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2012-10-18 19:38
Nie spotkałam dotąd tej mąki.Aż poszukałam jej w necie.Wszędzie polecają ją do słodkich potraw i deserów.Jak smakuje w połączeniu z boczkiem i szczypiorkiem? Jaki smak nadaje ?
Skomentuj
Oceń:
0
gosiczek821

gosiczek821
offline

2012-10-18 20:27
I ja również nie spotkałam się z taką mąką,ale jeśli do mięs dodaje się starte migdały i jest to pyszne to myślę że i Twoje babeczki będą mi smakowały.Trzeba spróbować:)
Skomentuj
Oceń:
0
Polpal

Polpal
offline

2012-10-18 21:02
Trzeba spróbować ale trzeba też zrobić eksperyment następnym razem i upiec część mufinów (czy z boczkiem czy na słodko) z mąką migdałową i część bez tej mąki to wtedy będzie widać a raczej posmakować różnicę. Teraz gdy mufiny są kilka dni temu zjedzone to trudno dokładnie powiedzieć ale wydawało mi się, że były jakoś tak trochę bardziej coś jakoś takie trochę jakby lepsze trochę inne chociaż z boczkiem to są inne czy z mąką migdałową czy nie.

Mąka migdałowa to mielone migdały niesłodkie bez skórki i właśnie znalazłem w internecie, że u was też ta mąka jest okropnie droga, tu u mnie jest ponad 4 dolary za funt (453 g) no ale spróbować trzeba, ja mogę kupić na wagę za dolara a nie całe kilo czy choćby pół kg.
Skomentuj
Oceń:
0
izabela11111

izabela11111
offline

2012-10-18 21:36
przepis warty wypróbowania:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Muffiny
Różowe kopczyki Muffinki straciatella z wiśniami z kompotu Muffinki cytrusowe
Leciutkie muffiny Muffinki z czekoladą Muffinki z kremem jeżynowym
Imbirowe babeczki Cynamonowe muffiny Kakaowe muffinki z truskawkami i migdałami
Babeczki z jeżynami Muffiny na kwaśnym mleku Kakaowe muffinki z kremem i borówkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane