szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Naleśniki z zielonym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne naleśniki z wiosennym farszem. Bardzo sycące, dzięki dodatkowi sera wewnątrz naleśnika. Super smakują z dodatkiem świeżych warzyw.

Naleśniki z zielonym farszem

Składniki:

Naleśniki z zielonym farszem

Ciasto na naleśniki

Na nadzienie

Sposób przygotowania:

Naleśniki z zielonym farszem
Z jajek, mleka, wody, mąki i soli przygotować ciasto na naleśniki. Usmażyć naleśniki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Dodać do nich pokrojony drobno czosnek. Przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na oddzielnej patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w krążki por i podsmażyć. Posolić. Zalać śmietaną i gotować aż śmietana zgęstnieje. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Do pieczarek dodać por ze śmietaną i drobno pokrojony brokuł. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem.

Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na każdy naleśnik wyłożyć starty ser, a na ser farsz. Naleśniki zwinąć ciasno w rulon. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Zapiekać w piekarniku w 170 stopniach przez ok. 10 minut, aż ser w naleśniku się rozpuści.

Podawać z dodatkiem świeżych warzyw.