kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Obiad bezmięsny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dzisiaj proponujemy przygotowanie dania bez mięsa - pyszne warzywka zapiekane z żółtym serem i przyprawami podlane warzywnym leczo

Obiad bezmięsny

Składniki:

Obiad bezmięsny

Sposób przygotowania:

Obiad bezmięsny

Pieczarki i cebulę poszatkować, usmażyć z przyprawami na oleju, na koniec wydrążyć cukinię i pokroić w drobną kostkę dodać do pieczarek. Razem chwilkę podsmażyć. Połówki cukinii posypać wegetą i polać odrobiną oleju, napełnić farszem i na wierzch położyć paseczki żółtego sera. Zapiec w piekarniku około 40 minut. W tym czasie ugotować ziemniaki. Podać z pieczoną faszerowaną papryką i leczem warzywnym. (Bez mięsa też można smacznie pojeść)