Strona główna Pasztet z zająca

Pasztet z zająca

Przystawki « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Pasztet z zająca offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pasztet z zająca
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pysznie smakuje można podawać z chrzanem i żurawiną


trudność: trudne
czas:

Pasztet z zająca - SKŁADNIKI:

  • Jeden przodek zajęczy
  • zajęcze podroby
  • 25 dag wieprzowiny
  • 25 schabu karkowego
  • 0,50 kg boczku
  • 1 szt wątroba cielęca
  • 2 szt cebula
  • pęczek włoszczyzny
  • 2 szt jajka
  • 20dag słoniny
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • imbir

Pasztet z zająca - PRZYGOTOWANIE:

Przodek zajęczy, wieprzowinę, schab, boczek podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielski, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.Wątrobę oraz podroby poddusić na tłuszczu wraz z cebulą. Wszystko przemleć przez maszynkę 4 razy. Do masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, imbir i wyrobić dokładnie.Słoninę pokroić w kostkę dodać do masy.Wysmarowaną tłuszczem formę wyłożyć masą pasztetową.Ugotować w piekarniku tj. formę z pasztetem włożyć do większej formy z wodą. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z zająca  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Śledzie na przekąskę Śledzie w sosie musztardowym Rogaliki z grzybami
Imprezowe koreczki z makaronowymi muszkami Ślimaczki z boczkiem Jajka na przekąskę
Pieczarki w cieście naleśnikowym Jajka faszerowane  Mini  zapiekanki na przekąskę
Sałatka rzymskie wspomnienie Śledzie Dareczka Propozycja śniadania

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane