cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Pieczarki faszerowane pietruszką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepis na pyszne, cieplutkie pieczarki z koperkowo-czosnkowym sosem. Porcja dla 2 osób.

Pieczarki faszerowane pietruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane pietruszką

 

  • 12 pieczarek
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • 2 łyżki masła
  • 40 g sera żółtego tartego
  • 0,5 cebulki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane pietruszką

  1. Pieczarki dokładnie umyj, oderwij nóżki i wydrąż za pomocą łyżki.

  2. Nóżki posiekaj i podsmaż z cebulką na łyżce masła.

  3. Śmietanę wymieszaj z koperkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

  4. Do każdego kapelusza włóż odrobinę masła, natki pietruszki, przesmażonych nóżek z cebulką, żółty ser.

  5. Piecz przez około 20 minut. Podawaj na ciepło, obok podaj zimny sos.

Pieczarki faszerowane pietruszką
Do każdego kapelusza włóż odrobinę masła, natki pietruszki, przesmażonych nóżek z cebulką, żółty ser. Dopraw.
Pieczarki faszerowane pietruszką
Wymieszaj śmietanę z koperkiem, posiekanym ząbkiem czosnku i odrobiną soli.
Pieczarki faszerowane pietruszką
Gotowy sos