Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1732]

Pieczone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mocno aromatyczne zeberka wieprzowe do obiadu

Pieczone żeberka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone żeberka

Sposób przygotowania:

Pieczone żeberka

czosnek obieramy i zgniatamy, dajemy kilka listków laurowych i ziela, dużo pieprzu ok pół łyzeczki soli i pół łyzki kucharka (uniwersalnego i w płynie), garstke majeranku, sporo bazyli i szczypte rozmarynu, dajemy tez sporą ilosc ziół prowanslaskich i to wszystko mieszamy z olejem. Nacieramy tym poporcjowane mieso i odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzien pieczemy w temp 170* przez ok 1,20h. 15 minut przed koncem pieczenia dodajemy cebulki pokrojone w prążki. Tłuszczem i cebulką polewamy ziemniaki do obiadu