dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Piernik z kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny piernik, idealny na święta i nie tylko.

Piernik z kremem budyniowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Piernik z kremem budyniowym

 

Sposób przygotowania:

Piernik z kremem budyniowym
Mąką mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą. Dodajemy kakao,szczyptę soli, przyprawę, jajka, miód oraz rozpuszczoną margarynę. Dokładnie zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części i pieczemy oddzielne placki (w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut). Studzimy. Część mleka odlewamy, pozostałe zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy pozostałe mleko dokładnie wymieszane z mąkami cukrem. Gotujemy cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Zimny budyń ucieramy z margaryną na krem. Przygotowanym kremem przekładamy upieczone placki. Smacznego.
Piernik z kremem budyniowym
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą.
Piernik z kremem budyniowym
Ciasto dokładnie zagniatamy i dzielimy na trzy częśći.
Piernik z kremem budyniowym
Kremem budyniowym przekładamy upieczone placki.