beataw

beataw

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Pierogi ruskie zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest to przepis który stworzyłam metodą prób i błędów:) aby urozmaicić smak zwykłego ruskiego pieroga.

Pierogi ruskie zasmażane

Składniki:

Pierogi ruskie zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie zasmażane
Ziemniaczki ugotować, zagnieść na piure, dodać podsmażone 2 cebule i ser biały, jedno żółtko, sól i dość dużo pieprzu. Dokładnie wymieszać i odstawić. Przygotować ciasto z mąki, jajka i wody oraz szczypty soli. Zagnieść i rozwałkować. Wycinać szklanką krążki i nakładać farsz, po sklejeniu rzucać do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Wyjmować zaraz po wypłynięciu na wierzch. Na patelni rozpuścić masło, usmażyć na nim cebulę. Pierogi ułożyć na patelni, przykryć żółtym serem i zasmażyć. Wyjąć na talerz i polać cebulką z masłem. Pierożki świetnie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego:)