Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pulpety z pieczarkowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Domowe pulpety wieprzowe z cebula i kasza manną podane z domowym pysznym pieczarkowym sosem są wyśmienitym obiadem.

Pulpety z pieczarkowym sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z pieczarkowym sosem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z pieczarkowym sosem
Mięso mielimy wraz z obraną cebulą. Wbijamy jajko, dodajemy kaszę mannę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy do połączenia. Formujemy okrągło pulpety które obtaczamy w mące pszennej. W dużym garnku zagotowujemy wodę soląc ją, wrzucamy na wrzątek pulpety i gotujemy przez 10 minut.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce na plastry, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy woda i dusimy przez 30 minut. W śmietanie rozrabiamy mąkę, zalewamy na gotujące pieczarki i gotujemy do zgęstnienia.Do sosu przekładamy pulpety i gotujemy całość przez około 10 minut. 
Pulpety z pieczarkowym sosem
mięso mielimy wraz z obraną biała cebulą
Pulpety z pieczarkowym sosem
dodajemy całe jajko kasze mannę oraz doprawiamy solą i pieprzem
Pulpety z pieczarkowym sosem
pulpety gotujemy we wrzącej osolonej wodzie
Pulpety z pieczarkowym sosem
z pieczarek przygotowujemy sos w którym gotujemy pulpety