Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Risotto ze świeżymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

danie na każdą okazję i bez okazji

Risotto ze świeżymi grzybami

Składniki:

Risotto ze świeżymi grzybami

 

  • 30 dag ryżu
  • 30 dag świeżych grzybów
  • 1 kostka bulionowa z kury rozpuszczona w 1 l wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki białego wina
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 6 dag startego parmezanu
  • 4 łyżki pociętej świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Risotto ze świeżymi grzybami
drobno pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić w 2 łyżkach oliwy dodać grzyby i smażyć 5 minut cały czas mieszając dorzucić ryż doprawić do smaku bulion zagotować z winem wlać do ryżu i mieszać aż potrawa zgęstnieje po zdjęciu z ognia dodać ser i bazylię wymieszać ze wszystkimi składnikami i ciepłe podawać na stół