MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Roladka z łososia ze szpinakiem w pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladka z łososia podana z sałatką, w sosie pesto

Roladka z łososia ze szpinakiem w pesto

Składniki:

Roladka z łososia ze szpinakiem w pesto

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladka z łososia ze szpinakiem w pesto
Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy, aż szpinak zmięknie. Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem. Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie. Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę. Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni. Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki. Pesto: Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka.Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski. Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto. Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.