jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Sernik Izaura

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Biało- brązowy serniczek szybko znika ze stołu

Sernik Izaura

Składniki:

Sernik Izaura

 

  • CIASTO:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • MASA SEROWA:
  • 70 dag sera białego - zmielonego
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Sernik Izaura
Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy podlać 5 łyżkami wody i gotować 5 minut.

Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.

Odlać 1/2 szklanki masy.

Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek.

Wlać ciasto do formy.

Ser zmielony połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto.

Piec w piekarniku o temp. 200 stop. C. przez 60 minut.

Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.