dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Soljanka wg dominika1987

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, aromatyczna zupa soljanka.

Soljanka wg dominika1987

Składniki:

Soljanka wg dominika1987

 

Sposób przygotowania:

Soljanka wg dominika1987
Mięso, marchewki i cebulę zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Gotowy wywar przecedzamy, a mięso kroimy w paseczki. Drugą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle wraz z czosnkiem. Osobno podsmażamy pokrojoną kiełbasę. Ziemniaki kroimy w kostkę i wszystkie te składniki oraz mięso wrzucamy do bulionu. Kiedy ziemniaki będą miękkie, do zupy dodajemy pokrojone i podsmażone na maśle ogórki kiszone, oliwki oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a w razie potrzeby dokwaszamy sokiem z cytryny.

Tagi:

kielbasa