bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Sródziemnomorskie roladki z soli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Roladki z soli z nadzieniem z pomidorów, mozzarelli i kaparow.

Sródziemnomorskie roladki z soli

Składniki:

Sródziemnomorskie roladki z soli

 

Sposób przygotowania:

Sródziemnomorskie roladki z soli
Filety rozmrozić. Połączyć sos sojowy, pieprz cytrynowy, sól i 2 łyzki oliwy z oliwek i mieszanina posmarowac ryby. Odstawić na godzine. Pomidory drobno pokroic w kosteczke, tak samo pomidory szuszone z zalewy, łyzke kaparów., posiekac tymianek i wymeiszac razem, zetrzec na tarce 3/4 mozzarelli i doac do warzyw. Skrpic soekim z cytryny, doprawic pieprzem. Powstałą mieszanką posmarowac każdy filet i sciśle go zwinac, spiać wykałaczka i umiescic w naczyniu zarodpornym. Zwinięte filety z wierzchu posypac reszta mozzarelli, posypac kaparami, oliwkami, jeśli pozostaly pomidory to rózwniez dac je, skropic sokiem z cytryny, tymiankiem, wlać wino, polac 2 łyzkami oliwy z oliwek, przykryc naczynei i wstwic do peiaknrika w 160st na 20 minut. Po tym czasie zdjac przykrycie i dopiekac ryby 10 minut. Ja podałam z risttto z warzywami.

Tagi:

sosy kapary