Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Stefanek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszne ciasto wg przepisu mojej babci.

Stefanek

Składniki:

Stefanek

 

 

Sposób przygotowania:

Stefanek
Zarobić ciasto z podanych składników, podzielić na 3 części, piec po 20 minut w 180st aby było ciemne. Masa: Ugotować budyń z 2 łyżek mąki pszennej, 2 łyżek mąki ziemniaczanej z cukrem waniliowym na 2 szklankach mleka. Kiedy ostygnie, utrzeć z margaryną i 2 kieliszkami wódki. Przełożyć placki masą., Polewa: Zagotować 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki kakao. Polać ciasto