Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z sosem miodowym 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka nie wymaga wielu składników, a mimo to ma ciekawy i dość oryginalny smak.

Surówka z sosem miodowym 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z sosem miodowym 2

 

Sposób przygotowania:

Surówka z sosem miodowym 2
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Pomidora moczymy w gorącej wodzie i obieramy ze skórki. Następnie usuwamy nasiona z niego i papryki czerwonej i kroimy w drobną kostkę. Świeżą bazylię myjemy, osuszamy i bardzo drobno siekamy. W osobnej misce przygotowujemy sos. Wlewamy oliwę z oliwek, olej lniany, wyciskamy sok z cytryny oraz dodajemy musztardę, miód i zioła prowansalskie razem z solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie mieszamy i polewamy nim wszystkie składniki. Połączony sos i składniki mieszamy i doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce około 20 minut.
Surówka z sosem miodowym 2
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski
Surówka z sosem miodowym 2
Pomidora i paprykę kroimy w drobną kostkę
Surówka z sosem miodowym 2
Świeżą bazylię bardzo drobno siekamy
Surówka z sosem miodowym 2
Przygotowanym sosem polewamy składniki

Tagi:

zioła sosy