iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z ogórków małosolnych z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Mamy sezon na ogórki małosolne dlatego wykorzystałam jej do lekkiej zupy ogórkowej, zdrowia i smaku dodał posiekany czosnek niedźwiedzi . wspaniała zupka na lato.

Zupa z ogórków  małosolnych z czosnkiem

Składniki:

Zupa z ogórków małosolnych z czosnkiem

 

 

  • 3 marchewki

 

 

 

  • pietruszka

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z ogórków małosolnych z czosnkiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle. Zalewamy wodą, dodajemy liść i ziele i gotujemy.

Dodajemy pokrojona w kosteczkę marchewkę i pietruszkę. Solimy do smaku.

Ogórki ścieramy na tarce dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10 min. doprawiamy pieprzem do smaku.

Dodajemy śmietanę i posiekany czosnek niedźwiedzi. Zagotowujemy. 

Tagi:

warzywa zupa