Strona główna Zupa z pokrzyw

Zupa z pokrzyw

Zupy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Zupa z pokrzyw offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zupa z pokrzyw
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dokładnie opłukaną pokrzy­wę sparzyć wrzątkiem na sicie, udu­sić w maśle


czas:

Zupa z pokrzyw - SKŁADNIKI:

  • 50 dag świeżo uciętych wierzchoł­ków młodej pokrzywy zwyczajnej lub pokrzywy-żegawki
  • 2 szklanki wywaru z włoszczyzny
  • łyżka masła ro­ślinnego
  • 2 jaja
  • kostka rosołowa
  • starta gałka musz­katołowa

Zupa z pokrzyw - PRZYGOTOWANIE:

Bardzo dokładnie opłukaną pokrzy­wę sparzyć wrzątkiem na sicie, udu­sić w maśle wraz z posiekanym czosnkiem, zmiksować, zalać wywa­rem z włoszczyzny i kostki rosołowej oraz mlekiem, zagotować, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i przy­prawić. Do każdej porcji włożyć po­łówkę jaja ugotowanego na twardo.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z pokrzyw (strona 1 z 1)  
Gość

Norbi
gość

2008-10-08 17:50
Rewelacja!!!!!!!!! Ludzie to jest po prostu danie nie z tej ziemii. I w dodadku bardzo łatwa do pzyrzadzenia!!! Nieda sie tego opisac....................
Skomentuj
Oceń:
0
darek112

darek112
offline

2008-12-20 20:14
:)
Skomentuj
Oceń:
0
im.13

im.13
offline

2011-04-18 17:29
Po prostu bajka! Właśnie borykam się z anemią, więc czegoś takiego szukałam; zupka palce lizać- rewelacja :)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa jarzynowa koniec wakacji Domowy rosół z kaczki Krem z kalafiora
Pomidorowa ze świeżych pomidorów Zupa meksykańska Zupa krem Eli z kalarepy
Szparagowy krem z kluseczkami Zupa cukiniowa z makaronem Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką
Zupa Eli z kalarepy z grysikiem Rozgrzewająca kartoflanka Oberiba Eli,czyli zupa z kalarepy

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane