Sposób przygotowania:
Agrestowiec wg jagienki
CIASTO:
Margarynę, cukier puder, cukier waniliowy rozetrzeć w donicy, dodać żółtka
następnie mąkę i proszek do pieczenia, na końcu ubite białka.
3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanego prodziża.
Na wierzch ciasta wciśkać odsączony agrest.
Do pozostałej części ciasta dodać 2 łyżki kakao oraz proszek do pieczenia. Wymieszać i upiec.
Piec w temp. 180 stop. C. przez 45 minut.
MASA:
Jajka ubić z cukrem na parze, wystudzić i dodać do rozcieranego masła.
Na wierzch ciasta wyłożyć masę i polać polewą kakaową.
Margarynę, cukier puder, cukier waniliowy rozetrzeć w donicy, dodać żółtka
następnie mąkę i proszek do pieczenia, na końcu ubite białka.
3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanego prodziża.
Na wierzch ciasta wciśkać odsączony agrest.
Do pozostałej części ciasta dodać 2 łyżki kakao oraz proszek do pieczenia. Wymieszać i upiec.
Piec w temp. 180 stop. C. przez 45 minut.
MASA:
Jajka ubić z cukrem na parze, wystudzić i dodać do rozcieranego masła.
Na wierzch ciasta wyłożyć masę i polać polewą kakaową.