Sposób przygotowania:
Ambasador
Biszkopt upiec z podanych składników.
Masa - wykonanie: W 1/4 litra mleka roztrzepać budyń razem z jajkami, żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować i przygotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając schłodzony budyń. Utartą masę podzielić na 2 części;
- do jednej części 9ciemnej) dodać 1-2 łyżeczki kakao, orzechy krojone, rodzynki, pokrojoną czekoladę.
- do drugiej (białej) dodać też bakalie, czekoladę krojona, pokrojone ananasy z puszki, do smaku sok z cytryny.
Przełożenie placka:
biszkopt - masa ciemna - masa biała.
Masa - wykonanie: W 1/4 litra mleka roztrzepać budyń razem z jajkami, żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować i przygotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając schłodzony budyń. Utartą masę podzielić na 2 części;
- do jednej części 9ciemnej) dodać 1-2 łyżeczki kakao, orzechy krojone, rodzynki, pokrojoną czekoladę.
- do drugiej (białej) dodać też bakalie, czekoladę krojona, pokrojone ananasy z puszki, do smaku sok z cytryny.
Przełożenie placka:
biszkopt - masa ciemna - masa biała.