msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Aromatyczna pieczeń

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pachnąca ziołami pieczeń, idealna na obiad lub na kanapki

Aromatyczna pieczeń

Składniki:

Aromatyczna pieczeń

 

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczna pieczeń
Cebule i czosnek posiekać ,wsypać do miseczki z płatkami owsianymi,zalać 1/4 szklanki wody, dodać sos sojowy i ocet balsamiczny, wymieszać i odstawić na kilka minut, co jakiś czas zamieszać. Mięsa mielone połączyć z jajkami, masą cebulową, dodać wszystkie przyprawy i bułkę tartą.Masę dobrze wymieszać (jeśli mięso jest maziste dosypać trochę więcej bułki tartej-ale nie za dużo, by pieczeń nie była sucha). Formę keksówkę wysmarować margaryną lub smalcem, posypać bułką tartą i wyłożyć masę mięsną. Boczek wędzony pokroić w cienkie plasterki i pionowo powciskać w pieczeń, wyrównać wierzch. Piec ok.50 minut w temperaturze 180 stopni (opiekacz górny i dolny). Można upiec dzień wcześniej i odgrzać,lepiej się wtedy kroi.