Sposób przygotowania:
Aromatyczna pieczeń
Cebule i czosnek posiekać ,wsypać do miseczki z płatkami owsianymi,zalać 1/4 szklanki wody, dodać sos sojowy i ocet balsamiczny, wymieszać i odstawić na kilka minut, co jakiś czas zamieszać. Mięsa mielone połączyć z jajkami, masą cebulową, dodać wszystkie przyprawy i bułkę tartą.Masę dobrze wymieszać (jeśli mięso jest maziste dosypać trochę więcej bułki tartej-ale nie za dużo, by pieczeń nie była sucha). Formę keksówkę wysmarować margaryną lub smalcem, posypać bułką tartą i wyłożyć masę mięsną. Boczek wędzony pokroić w cienkie plasterki i pionowo powciskać w pieczeń, wyrównać wierzch. Piec ok.50 minut w temperaturze 180 stopni (opiekacz górny i dolny). Można upiec dzień wcześniej i odgrzać,lepiej się wtedy kroi.
iwi69
Pyza
cherry
Bahus
thegrooba
bernika