Sposób przygotowania:
Aromatyczny gulasz z kaczki
Kacze piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, umyć, drobno posiekać. Cebule dymki opłukać, pokroić na kawałki. Kasztany osączyć. Do miski wlać sos sojowy, dodać przyprawę, sól i pieprz, wymieszać, włożyć kawałki kaczki i dokładnie wymieszać. 2 łyżki oleju rośłinnego rozgrzać w naczyniu żaroodpornym, włożyć mięso i smażyć przez 5 minut mieszając. Mięso wyjąć na talerz. Naczynie żaroodporne umyć, wlać 1łyżkę oleju, wrzucić imbir i czosnek, przesmażyć. Wrzucić kaczkę, wlać wino, wrzucić anyż, pieprz. Wlać wodę i włożyć kasztany. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu przez 1,5 godz. Mąkę kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami sosu z gotowania, wymieszać i rozprowadzić w naczyniu. Podawać na gorąco.