Sposób przygotowania:
Babeczka z nutką kawy
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na gładki krem, następnie w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku. Zmniejszyć obroty robota do najmniejszych i dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Odłożyć 1/4 ciasta i wymieszać z kawą rozpuszczalna i kakao. Formę do wypieku keksa (30 cm) wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie przełożyć ciasto ciemne i na nie wyłożyć ciasto jasne, wyrównać.
Piec w temp. 180 st około 50 - 55 minut do suchego patyczka.
Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, czekoladę rozpuścić nad parą z dodatkiem mleka, a po rozpuszczeniu wymieszać z kawą rozpuszczalną, polać nią ciasto, odstawić do zastygnięcia.
Piec w temp. 180 st około 50 - 55 minut do suchego patyczka.
Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, czekoladę rozpuścić nad parą z dodatkiem mleka, a po rozpuszczeniu wymieszać z kawą rozpuszczalną, polać nią ciasto, odstawić do zastygnięcia.
SylaUla
redakcja