Sposób przygotowania:
Babka trzy czekoladyETAP 1:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miękką margarynę utrzeć z cukrem.
Dodać żółtka i ucierać jeszcze kilka minut. Mąkę tortowa wymieszać z proszkiem budyniowym, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wymieszane składniki przesypać do utartych żółtek z margaryną. Wymieszać a następnie połączyć z pianą z białek.
Czekoladę pokroić nożem na wiórki i dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy silikonowej z kominkiem wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną.
Formę przykryć folią aluminiową i wstawić do garnka. Nalać tyle wody aby sięgała do 3/4 wysokości formy i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 80 minut. Wyjąć formę, zdjąć folię i wystudzić. Przełożyć na talerz. Śmietanę podgrzać i dodać połamaną czekoladę.
Wymieszać i posmarować ciasto. Schłodzić a następnie pokroić na kawałki.
SylaUla
WanilioweImprowizacj
[Equote nick=SylaUla]Babka trzy czekolady to ciekawy pomysł na deser!
[/quote]
redakcja
WanilioweImprowizacj
redakcja napisał(a):