ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Babka czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka bardzo pyszna i na każdą okazję

Babka czekoladowa

Składniki:

Babka czekoladowa

 

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • 150 g miękkiego masła
  • 150 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 100 g orzechów
  • garść rodzynek
  • polewa czekoladowa
  • płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa
Czekoladę z mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej,a następnie lekko przestudź.Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na jasną,puszystą masę.Nie przerywając mieszania,dodawaj kolejno po jednym jajku.Pod koniec dolej przestudzoną,płynną czekoladę i wymieszaj.Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i kakao.Dodaj do masy razem z bakaliami i wymieszaj.Piecz około 40 minut w temperaturze 180`C.Przed podaniem babkę polej polewą czekoladową i posyp płatkami migdałów.