Sposób przygotowania:
Babka jak sękacz
Wysoką formę z kominkiem dokładnie wysmarować margaryna i wysypać bułką tartą. Całe masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, w trakcie ucierania dosypywać przesiane obie mąki oraz migdały i po 1 żółtku i na końcu rum. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć ją z gładkim ciastem. Na dnie przygotowanej formy rozsmarować dwie łyżki ciasta i zapiec w temp. 200st około 5min. Po zapieczeniu rozsmarować kolejną porcję ciasta i tak postępujemy do wykończenia ciasta, ma być dużo warstw. Ważne, aby było dużo warstw i muszą być dobrze zarumienione(moje były za słabo przez co mało widać sęki). Upieczone ciasto zostawić w formie do wystudzenia i dopiero ostrożnie wyjąć je na talerz .Zimne ciasto polać lukrem. Lukier robimy z cukru pudru roztartego z sokiem cytrynowym i kilkoma kroplami wody, uważając, aby nie był za bardzo płynny.
cris
cris
za szybko nacisnęłam enter i mi urwało słowo.
Oczywiście chodzi o......... ten fajny przepis !