Gabi

Gabi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Babka orzechowo-korzenna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babka orzechowo-korzenna to idealne ciasto na święta. Ubijamy masło z jajkiem i cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia

Babka orzechowo-korzenna

Składniki:

Babka orzechowo-korzenna

 

Sposób przygotowania:

Babka orzechowo-korzenna
Ubijamy masło z jajkiem i cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, kolejno orzechy i kakao.

Wrzucamy przyprawy, zapach, cukier waniliowy i na koniec czekoladę pokrojoną w kostkę - mieszamy całość.



Ciasto pieczemy w formie do babek, którą wcześniej smarujemy tłuszczem ok. 45 min. w 170 stopniach C. Ciepłą babkę polewamy czekoladą i sypiemy kokosem.