Sposób przygotowania:
Babka piaskowa kręcona
Masło utrzeć z połową cukru.
Drugą część cukru utrzeć z żółtkami jajek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do utartego z cukrem masła wkładać kolejno utarte żółtka, śmietanę, kwasek cytrynowy rozpuszczony w łyżce zimnej wody, zapach cytrynowy.
Wszystko jeszcze razem utrzeć.
Wsypać mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać a na końcu połączyć z pianą.
Wyłożyć ciasto do uprzednio przygotowanej formy, posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką.
Wstawić do pieczenia do niezbyt nagrzanego piekarnika.
Piec około 40 minut do zrumienienia.
Przestudzone ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Drugą część cukru utrzeć z żółtkami jajek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do utartego z cukrem masła wkładać kolejno utarte żółtka, śmietanę, kwasek cytrynowy rozpuszczony w łyżce zimnej wody, zapach cytrynowy.
Wszystko jeszcze razem utrzeć.
Wsypać mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać a na końcu połączyć z pianą.
Wyłożyć ciasto do uprzednio przygotowanej formy, posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką.
Wstawić do pieczenia do niezbyt nagrzanego piekarnika.
Piec około 40 minut do zrumienienia.
Przestudzone ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.