Sposób przygotowania:
Babka śnieżna
1. Migdały zemleć.
2. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem
3. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
4. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do ciasta.
5. Od razu wlać do dużej formy posmarowanej KASIĄ i natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 30-40 minut.
6. Mleko, kakao, cukier, KASIE i cukier waniliowy gotować do zgęstnienia, ciągle mieszając.
7. Po ostygnięciu wyjąć babkę z formy i oblać ciepłą polewą czekoladową.
Smacznego
2. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem
3. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
4. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do ciasta.
5. Od razu wlać do dużej formy posmarowanej KASIĄ i natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 30-40 minut.
6. Mleko, kakao, cukier, KASIE i cukier waniliowy gotować do zgęstnienia, ciągle mieszając.
7. Po ostygnięciu wyjąć babkę z formy i oblać ciepłą polewą czekoladową.
Smacznego