zulka

zulka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Babka śnieżna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jedzonko, będzie wam smakować! :)

Babka śnieżna

Składniki:

Babka śnieżna

 

 

  • Polewa czekoladowa:
  • 3/4 szklanki mleka
  • 6 dag ciemnego kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 5 dag margaryny (np. KASI)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego KASIA
  • KASIA do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

Babka śnieżna
1. Migdały zemleć.
2. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem
3. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
4. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do ciasta.
5. Od razu wlać do dużej formy posmarowanej KASIĄ i natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 30-40 minut.
6. Mleko, kakao, cukier, KASIE i cukier waniliowy gotować do zgęstnienia, ciągle mieszając.
7. Po ostygnięciu wyjąć babkę z formy i oblać ciepłą polewą czekoladową.

Smacznego