Sposób przygotowania:
Babka ucierana kakaowa z polewą :
Wymieszać i zmiksować wszystkie składniki . Formę do babki ( z kominkiem ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą . Włożyć masę . Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę .
Wyjąć z piekarnika. Poczekać , aż ostygnie i wyjąć z formy.
Podgrzać polewę w gorącej wodzie w opakowaniu , otworzyć i polać babkę . Udekorować .
Można też posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Z tej porcji wychodzi jedna większa lub 2 małe babeczki .
Wyjąć z piekarnika. Poczekać , aż ostygnie i wyjąć z formy.
Podgrzać polewę w gorącej wodzie w opakowaniu , otworzyć i polać babkę . Udekorować .
Można też posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Z tej porcji wychodzi jedna większa lub 2 małe babeczki .