Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bakaliowy Milky Way

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciacho warte grzechu, jest wyśmienite

Bakaliowy Milky Way Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bakaliowy Milky Way

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bakaliowy Milky Way
Do garnka włożyć margarynę, roztopić, dodać orzechy. Herbatniki posiekać nożem, dodać do orzechów, wymieszać. Masę podzielić na 2 części. POLEWA Do miski wybić jajko, dodać kakao, cukier, dobrze zmiksować. Następnie miksując powoli wlewać rozpuszczoną gorącą margarynę, miksować do zgęstnienia polewy MASA Batony pokroić na drobno. Mleko zagotować, odlać połowę mleka. Do jednej połowy dodać batony, do drugiej żelatynę, dobrze wymieszać do rozpuszczenia składników. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać ostudzoną żelatynę i masę batonikową, wymieszać. Formę do pieczenia o wymiarach (25 na 36 cm), wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę kruszonki, dobrze docisnąć ręką na blasze. Na masę wyłożyć krem, na kremie ułożyć połowę osączonych i pokrojonych ananasów. Przykryć drugą połową kruszonki. Zrobić kleksy na cieście z polewy, posypać resztą pokrojonych ananasów, odstawić ciasto do lodówki
Bakaliowy Milky Way
Do garnka została włożona margaryna i orzechy
Bakaliowy Milky Way
Orzechy włoskie posiekane zostały wymieszane z herbatnikami
Bakaliowy Milky Way
Na spód brytfanny została wyłożona połowa kruszonki i dobrze dociśnięta
Bakaliowy Milky Way
Ciasto Milky Way gotowe do spożycia zostanie pokrojone na tortownice