Sposób przygotowania:
Baklazany nadziewane.
Baklazany myjemy dokladnie i odcinamy koñcowki gdzie sie znajduja listki.Przekroic baklazany na rowne polowki.Wyciac srodek tak aby nie uszkodzic skorki,miaz z baklazanow kroimy w kostke.Skorki od wewnatrz sypiemy vegeta i pieprzymy.Cebule obieramy i kroimy i szklimy na oleju,dodajemy czosnek pokrojony w krazki jak bedzie lekko zrumieniony dodajemy mieso mielone,smazymy ciagle mieszajac, dodajemy ,pieczarki umyte i pokrojone w kostke lekko podsmazyc na duzym ogniu ciagle mieszajac.Zmniejszamy ogieñ i smazymy do wyparowania wody z pieczarek na koniec dodajemy miaz z baklazanow,lekko podsmazyc dodac vegete i pieprz wymieszac i zalac minimalna iloscia wody (bo miaz z baklazanow "pusci"sok)dusimy ok 15 min. studzimy.Cale nadzienie nie moze miec zbyt duzo wody bo bedzie "wyplywac" ze skorek baklazanow.Nadzienie wkladamy do skorek.Forme wykladamy papierem aluminiowym i smarujemy margaryna ukladamy baklazany i wstawiamy do nagrzanego wczesniej piekarnika,pieczemy ok 50 min na 190 stop.Forme wkladamy na dolna polke aby sie nie spalilo od gory.Jak ktos chce moze lekko przykryc od gory folia aluminiowa.15 min przed koñcem,mozna poukladac pomidora pokrojonego w plasterki i dokoñczyc zapiekanie.
luna
Sarenka
misia53
Jojo
eli_555
góralka
A.B.